Želite shujšati pred poletjem? Nič lažjega!
| Članek je bil prebran 458 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Poletje se nezadržno približuje in mnogi izmed nas že nekoliko nestrpno pogledujemo proti predalu v omari, kjer se nahajajo kopalke ter ostali poletni kosi oblačil. Poletje je tisti letni čas, ko nas naša teža ali odvečni kilogrami še posebej skrbijo, zato je že kak mesec ali dva pred poletjem dobro misliti na to, da moramo do poletja svoje telo spraviti v boljšo formo. Kdor je kdaj koli skušal izgubiti nekaj kilogramov, se verjetno zaveda, da hujšanje nikakor ni mala malica. To velja še toliko bolj, v kolikor se ga ne lotimo na pravi način. Za vas smo zato pripravili nekaj nasvetov, vaj in primerov prehranjevalnih jedilnikov, s katerimi boste do poletja v svoji najboljši formi. Preverite spodaj!

hujšanje.info#1. Nikoli se najejte povsem do sitega

Prvo pravilo je nekaj povsem logičnega, kajne? Pa se ga kljub temu drži le redko kateri izmed nas. Ljudje smo povečini nagnjeni k temu, da radi pojemo prav vse do konca, pa tudi, če smo pojedli že dovolj in smo v resnici že siti. Takšno kopičenje nepotrebnih kalorij lahko na dolgi rok naredi veliko škode, po drugi strani pa si s takšnim nezdravim načinom prehranjevanja širimo želodec, kar pomeni, da bomo sposobni pojesti vedno več. Namesto tega jejte počasi in se najejte ravno toliko, da boste ¾ polni. Ko bo občutek iz trebuha prišel v možgane boste šele začutili, da ste se v resnici najedli ravno prav in da ste polni. Jejte z glavo in zmerno.

#2. Izbira pravih vaj

Veliko je dobra forma pred poletjem odvisna tudi od izbire primernih vaj za vaše telo. Npr.: če imate po vašem mnenju 10 kg preveč, potem se je najprej potrebno usmeriti v izgubo vsaj nekaj kilogramov – to je najlažje doseči, če spremenimo jedilnik (se npr. odrečemo kruhu in sladkarijam) in se začnemo vsak dan zmerno gibati. Pri tem je najbolje izbrati srednje intenzivno vadbo, ogibati pa se je potrebno teku, saj bi zaradi pretirane kilaže močno trpela kolena. Šele ko izgubimo višek kilogramov, npr. vsaj 5-6 kg, se je smiselno lotiti teka, ki je sicer znan kot odličen način za utrjevanje telesa in izgubo kilogramov. Če bi radi svoje telo samo izklesali, potem morate delati namenske vaje za posamezen predel telesa. Tako npr. za trebuh delajte vaje, s katerimi boste učvrstili trebušne mišice, če imate mlahavo kožo na rokah, bo treba v roke vzeti uteži, itd. Za celotno telo je najboljša vadba plavanje, zelo dobra vaja pa je tudi deska (plank).

#3. Ne jejte po 8 uri zvečer

Veliko lahko spremenite tudi, če nekoliko spremenite ali prilagodite svoj prehranjevalni načrt. To, da se moramo najbolj najesti zjutraj, potem pa preko dneva manjšati (količinsko in kalorično) svoje obroke, je najverjetneje znano že vsakomur, toda le redki se lahko uprejo skušnjavi, da ne bi tudi po 8 uri zvečer v usta dali kakšne pregrehe ali prigrizka. To je ena izmed glavnih napak, ki jih lahko storimo, saj se hrana, zaužiti v poznih večernih urah ne uspe prebaviti ustrezno, zato se nalaga v maščevje in na napačne (nezaželene) predele. Če se te razvade preko noči ne morete povsem znebiti, potem v svoje telo nikar ne dajte sladkarij, slanih prigrizkov, ipd., ampak namesto tega posezite po zelenjavi (npr. korenju).

Imate kratke lase? Potem si preberite tudi, kako si lahko na enostaven in hiter način oblikujete svojo kratko frizuro, da bo vedno videti urejena! Več tukaj!

© 22. 07. 2018 - PriZelenemZajcu.si. Oglaševanje.