Nasveti za enostavno in hitro oblikovanje kratke frizure
| Članek je bil prebran 1,105 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Kratke frizure so lahko zelo modne in stilske, edina težava takšnih pričesk je običajno le to, da od nas terjajo več časa za urejanje. Seveda je to odvisno tudi od tipa las, ampak načeloma velja, da je s kratkimi lasmi veliko dela – še posebej, če želimo vedno izgledati urejeno. Ker pa v realnosti pogosto nimamo dovolj časa, ki bi ga lahko namenili oblikovanju las, smo za vas zbrali nekaj nasvetov za hitro in enostavno oblikovanje kratkih las, s katerimi boste vedno videti odlično. Le nekaj trikov je potrebnih, pa je tudi oblikovanje kratkih las lahko mala malica.

zalepoto.siUporabite lak za lase

Tudi vas nervira, da zjutraj od doma odidete urejeni, potem pa se sredi dneva pogledate v ogledalo in ugotovite, da je vaša frizura vse prej kot urejena. Pogosto se zgodi, da lasje kar nekako padejo dol, izgubijo obliko in so zato videti neurejeni. Najboljši prijatelj vsakogar s kratkimi lasmi so zato laki za lase. Gre za utrjevalce, s katerimi svoje lase utrdite in učvrstite na določeno želeno pozicijo. Če uporabljate kvalitetne lake za lase, vaši lasje tudi po več ur ostanejo na pravem mestu, nekateri laki za lasje pa so obstojni tudi, če vas dobi dež, vlaga ali močnejši veter. Nerealno je pričakovati, da bodo lasje sami od sebe cel dan stali na istem mestu, lahko pa jim pri tem pomagamo.

Odličen frizer

Kratke frizure so lahko videti odlično le, če jih postriže odličen frizer. To sicer včasih pomeni, da je za striženje in obisk frizerskega salona potrebno odšteti kak evro več, po drugi strani pa lahko to pomeni tudi, da podaljšate razmake med posameznimi obiski frizerja. Dobri frizerji namreč znajo oblikovati kratko frizuro tako, da s striženjem oblikujejo in usmerijo las, da raste v pravo smer. To pomeni, da bo tako postrižena frizura videti urejeno in dobro tudi, ko bodo lasje čez nekaj mesecev zrastli že za centimeter ali dva. Obisk frizerja na vsake 3-4 mesece pa se niti ne zdi tako grozen, kajne? Pri izbiri frizerja dajte zato vselej prednost kvaliteti pred ceno.

Poglejte si še 40 najbolj stilskih kratkih frizur!

Ne bojte se volumna

Nobene druge pričeske volumna ne potrebujejo tako zelo, kako ravno kratke frizure. Kratka pričeska in kratki lasje namreč pridejo do izraza samo, če jim dovolimo nekaj volumna. To je najlažje doma in na hiter način doseči kar s peno za oblikovanje las, alternativa je tudi sprej ali pa puder za oblikovanje. S tem lase tudi učvrstite in jim dodate potreben volumen. Volumen je ključnega pomena zlasti za tiste, ki imajo tanke ali redkejše lase. Z volumnom je namreč manko ali gostoto las mogoče enostavno prikriti – brez tega, da ste frizerski strokovnjak. Če želite lasem dati volumen, potem izdelke za oblikovanje vedno nanesemo le na lasišče, nikoli pa ne na celotno dolžino las (s tem bi namreč las obtežili, poležali in izničili volumen). Prav tako ne smemo pretiravati pri količini takšnih izdelkov – za dodajanje volumna je dovolj količina pene za velikost oreha. Peno lahko uporabimo tudi, če želimo lasem dati svež videz ali za kak dan odložiti pranje las.

Morda vas zanima tudi članek o tape podaljških!

© 22. 07. 2018 - PriZelenemZajcu.si. Oglaševanje.