Idealni tovariš pri nalaganju in prevozu tovora
| Članek je bil prebran 160 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Slabo naložen tovor je eden glavnih krivcev za prometne nesreče na slovenskih cestah. Morda vas je ta podatek presenetil, vendar ostaja dejstvo, da gospodarska vozila zapuščajo skladišča slabo oziroma nepravilno naložena, pri čemer del tovora med vožnjo pade na cesto ali pa se ves tovor razsuje in poškoduje druga vozila ali celo povzroči nesrečo. Da bi bilo tega vse manj, se tudi proizvajalci gospodarskih vozil, kombijev in furgonov trudijo z nenehnimi inovacijami in inovativno opremo vozil ponuditi možnost za pravilno nalaganje in varen prevoz tovora od skladišča pa do končne točke.

Kot primer dobre prakse smo preučili gospodarsko vozilo Jumper in preverili na kakšen način slednji odgovarja na potrebo voznikov tovornih vozil po pravilnem in varnem nalaganju tovora.

  1. Nižji nakladalni prag. Visok nakladalni prag pomeni več napora pri zlaganju tovora v tovorni prostor in tudi več časa. Nižji nakladalni prag zato omogoča hitrejši in neposrednejši prenos tovora iz viličarja v vozilo in nato ponovno, iz vozila v skladiščni prostor na cilju.
  2. Višina zadnjih krilnih vrat. Zadnja krilna vrata v višino merijo do 2,03 m in s tem omogočajo skoraj meter in pol uporabne širine tovornega prostora, kar je največ v tej kategoriji.
  3. Bočna vrata so prav tako nadstandardno široka, in sicer do 1,25m, kar omogoča še več nakladalnega prostora.
  4. Nadzor hitrosti. Za voznike kombijev in furgonov je med vsakodnevnim prevažanjem tovora po najrazličnejših terenih pomembno ohranjanje nadzora nad vožnjo in varna vožnja. Jumper  ima prav v ta namen vgrajen sistem za elektronski nadzor spusta, prav tako pa ima vgrajen sistem za pomoč pri vožnji v klanec. Dodatna tehnologija preverja tlak v pnevmatikah in opozarja, kadar le-ta pade pod mejo normale.
  5. Pomoč pri vzvratni vožnji. Jumper ima kamero za pomoč pri vzvratni vožnji in pri parkiranju,  s čimer bo oboje postalo povsem enostavno in varno.

Če potrebujete novega tovariša za prevoz tovora preizkusite Citroënovega Jumperja, saj slednji z opisanimi 5 pripomočki predstavlja eno najbolj zanesljivih gospodarskih vozil na trgu.

© 22. 07. 2018 - PriZelenemZajcu.si. Oglaševanje.