DS 4 – limuzina, v kateri vam nikoli ne bo zmanjkalo prostora
| Članek je bil prebran 1.419 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Je že res, da je ds 4 kompaktna limuzina, ki morda ni ravno prva izbira, ko pomislimo na velik prtljažnik in prostoren avto, ki bi zadovoljil raznolike potrebe. Drži, da to nanj gotovo ne bomo pomislili najprej, če bomo npr. iskali družinsko avto. A njegova odlika je po drugi strani ravno to, da kljub temu ima vse, kar ponujajo večji, prostornejši in bolj »praktični« avtomobili. S to razliko, da ds 4 za vse to ni pripravljen žrtvovati svojega dizajna in oblike.

ds 4Šik francoz na slovenskih cestah ni ravno najbolj pogost model francoske avtomobilske znamke Citroen, a po drugi strani je verjetno največja ovira za to cena. Osnovni model tako stane nekaj preko 20 tisočakov, kar je za povprečnega Slovenca gotovo kar zajeten kup denarja, pa čeprav gre za nakup novega avtomobila. Kljub temu je ta model na naših cestah brez večjih težav mogoče opaziti – temu se ima najverjetneje zahvaliti ravno avantgardnemu dizajnu in izjemno aerodinamični obliki.

DS je Citroenova blagovna znamka, ki je v zadnjih letih zelo hitro napredovala, pod oznako DS pa predstavlja prestižne in zelo elegantne modele, premijskega razreda. Ds 4 in ds 4 crossback sta v zadnjem času v avtomobilski javnosti dvignila veliko prahu, tako zaradi oblike, zmogljivosti, kakor tudi zaradi dejstva, da gre za dva posebneža v razredu kompaktnih vozil nasploh. DS 4 tako, podobno kakor ds 4 crossback, odlikuje več posebnosti, med drugim je mogoče izpostaviti dejstvo, da gre za sodoben avtomobil, ki so ga nadgradili s ščepcem glamurja, športnosti, drznosti in kvalitetnimi materiali. Ds je linija prestižnejših vozil in tega se ne zavemo samo ob pogledu na avtomobile, ampak tudi na ceno.

Vendar pa je marsikdo višjo ceno pripravljen plačati – seveda ob predpostavki, da nato za svoj denar tudi dobijo to, kar pričakujejo. Pri ds4 za svoj denar tako zagotovo dobite kakovost, videz, varčno porabo in pa zajamčeno pozornost. Če vse to opravičuje visoko ceno, je seveda vprašanje za vsakega posameznika, verjetno pa bi bil splošen odgovor nekako v smeri: odvisno od tega, kako globok je vaš žep in koliko ste običajno pripravljeni plačati za avto. Slovenci smo znani po tem, da za lep in dober avtomobil radi plačamo več, tako da se tudi za prihodnost novega ds 4 najverjetneje ni za bati.

Čeprav gre za kompaktno limuzino, bi modelu ds 4 glede na njegove vozne lastnosti in zmogljive motorje lahko pripisali, da se spogleduje s športnimi terenci. Ds 4 je odraz takšnega oziranja po segmentu kompaktnih križancev, ki so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni. Kompaktni križanci so zadnjih nekaj let najhitreje rastoči trend na avtomobilskem trgu in tega se več kot očitno zavedajo tudi pri Citroenu. Prav tako so pri Citroenu nepopustljivi, ko gre za kakovost in estetiko potniške kabine  – sedeži so odlični, volan je primerno velik in se dobro uleže v roko, celotna kabina pa je narejena iz najboljših materialov.

Čeprav je ds 4 zelo kompakten, pa to ne pomeni, da bomo pri njem pogrešali prostor. prtljažnik je precej globok in je primeren tudi, če se na počitnice oziroma dopust odpravi tričlanska družina. Prostora je dovolj tudi na zadnjih sedežih, tako da se na njih vaši sopotniki ne bodo rabili pretirano stiskati.

Vas morda zanima tudi Citroenov model DS5? Preverite tukaj!

© 30. 04. 2024 - PriZelenemZajcu.si. Oglaševanje.