Vhodna vrata, ki pustijo dober vtis
| Članek je bil prebran 983 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vhodna vrata so prvo, kar opazimo na hiši ali na stanovanju. Gre za enega izmed najbolj obremenjenih hišnih oziroma bivalnih prehodov, skozi vrata prihajamo domov po naporni službi in skozi vrata odhajamo, ko potujemo na počitnice ali kam drugam. Vrata na vhodu so zelo opazna in to še toliko bolj, če gre za starejša, popraskana, dotrajana, poškodovana, itd. vhodna vrata. Če so vhodna vrata že zelo stara, potem ste lahko prepričani, da bodo obiskovalci vašega doma to tudi opazili. Enako seveda velja, v kolikor gre za vrata v vaše podjetje. Stara, dotrajana vrata na potencialne stranke ali poslovne partnerje gotovo ne bodo pustila enako dobrega vtisa, kot bi jih nova.

vrata ajmKakšna naj bi bila lepa in učinkovita vhodna vrata?

Vhodna vrata morajo biti najprej varna. To pomeni, da so vrata zanesljiva in učinkovita zaščita pred nepridipravi oziroma vlomi. Varnost vrat se dosega z ojačitvami, taka vrata pa so mnogo bolj kompaktna in stabilna. Stabilna in kakovostna vhodna vrata dopolnjuje kvaliteten podboj in ključavnica. Večina varnih vrat ima večtočkovno zaklepanje, da je notranjost doma še bolje zaščitena pred vlomilci oziroma tatovi. Poleg varnosti morajo biti današnja sodobna in kvalitetna vrata tudi energetsko varčna. Tista vhodna vrata, katera želimo vgraditi v nizkoenergijske ali pasivne objekte, morajo dosegati stroge kriterije za energetsko varčnost oziroma učinkovitost. Energetsko varčna vrata so dober izolator – tako toplotni, kakor tudi zvočni. Seveda morajo biti vhodna vrata tudi lepa na oko. Konec koncev je to tudi eden izmed poglavitnih razlogov, zakaj se za menjavo vhodnih vrat sploh odločimo. Danes večina proizvajalcev nudi zelo širok nabor različnih modelov vrat, med katerimi so nekatera zelo sodobna in trendovska, spet druga pa nekoliko bolj klasična. V veliki ponudbi najverjetneje ni težko najti najbolj ustreznih vhodnih vrat za vsak dom. Toda, pozor – estetika ne sme biti glavna ali poglavitna stvar vaših novih vhodnih vrat. Bodite pozorni na to, da bodo vaša nova vhodna vrata ne samo izjemnega videza, ampak jih bodo odlikovale tudi dovršene tehnične lastnosti.

In kakšni so zadnji trendi pri oblikovanju vhodnih vrat?

Trenutno so zelo modna aluminijasta ali lesena vhodna vrata, katera npr. v celoti ali delno prekriva sijoča steklena površina. Zelo priljubljena so v črni ali sivi izvedbi, kar daje vratom dodaten pridih elegance. Pri modernih vratih sta lahko tako podboj kakor vratno krilo narejena iz kaljenega stekla. Seveda je samo po sebi umevno, da so sodobna vrata tudi zelo toplotno in zvočno izolirana, nudijo pa seveda visoko stopnjo varnosti. Na tržišču obstajajo tudi vrata, ki so povsem oz. v celoti narejena v videzu stekla (kaljeno steklo). Podkonstrukcija takšnih vrat je običajno narejena iz aluminija. Sodobna oziroma modna vrata morajo biti tudi energetsko učinkovita, kar pomeni, da naj bi znašala toplotna prehodnost (Ud) nekje do 0,80 W/m2K.  Pogosto je mogoče notranjo stran vhodnih vrat po želji tudi prilagoditi notranjemu prostoru, v katerega se odpirajo vrata. Skratka, sodobna vrata se lahko prilagodijo po meri tistega, ki jih kupuje.

Želite tudi vi s svojimi novimi vhodnimi vrati pustiti odličen vtis? Za vas je tu na voljo ponudba vhodnih vrat.

© 22. 07. 2018 - PriZelenemZajcu.si. Oglaševanje.