Napačna izbira domene lahko vpliva na spletno stran
| Članek je bil prebran 147 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vsi imetniki spletnih strani imajo željo biti na prvi strani spletnih iskalnikov in da je njihova stran obiskana v največji možni meri. Prva napaka pri uresničevanju tega pa je, da se za spletno stran uporabi domena, ki ni kvalitetna in uporabniki iskalnika nanjo ne bodo kliknili. V nadaljevanju bodo predstavljene napake v domeni, ki jih ta ne sme vsebovati.

Uporaba vezaja

Velikokrat se zgodi, da imajo izdelovalci spletne strani idejo o domeni, vendar je te že registrirana in je ne morejo uporabiti. Zato se odločijo, da bodo uporabili vezaj in na tak način rešili istovrstnost. Načeloma je to dobra zamisel, vendar je potrebno biti pozoren na dve posledici. Prva je ta, da je veliko nezaželenih spletnih strani, katerih značilnost je ravno ta, da uporabljajo vezaje. Zato uporabniki brskalnikov teh spletnih strani ne bodo obiskali in se bodo raje odločili za drugo. Druga posledica pa je, da sta si potem dve domeni zelo podobni in že tipkarska napaka lahko povzroči, da nekdo zaide na drugo spletno stran. Zaradi teh razlogov se vezaj ne priporoča.

Vnos preveč ključnih besed

Pravilno je razmišljanje, da so ključne besede eden izmed bolj pomembnih dejavnikov pri oblikovanju domene. Vendar pa se ne sme pri tem pretiravati. Če je domena preveč zakomplicirana in predolga, lahko uporabnika brskalnika odvrne do obiska na to povezavo. Optimalno je, da domena vsebuje eno ključno besedo, ki opredeljuje bistvo spletne strani in je razpoznavna ter jasna.

Dodajanje številk

Cilj vsakega imetnika spletne strani je, da si jo potencialen obiskovalec zapomni in v prihodnosti večkrat obišče portal. To je lahko zelo oteženo, če domena vsebuje številke. Kot je bilo pri uporabi vezaja navedeno, je na spletu veliko nezaželenih spletnih strani in noben imetnik ne želi, da se njegova opredeljuje kot takšna. S številkami v domeni se lahko povzroči, da uporabniki brskalnikov ne bodo nanjo kliknili, ker sem jim to zdi rizično. Po drugi strani pa se tudi tukaj pojavi problem napak pri ponovnem obisku spletne strani, saj se lahko številke hitro pozabijo.

Vsak imetnik nove spletne strani naj dobro premisli, kakšno domeno bo registriral. Za odločitev in idejo bo mogoče potrebno več časa, vendar se lahko pravilnejša in racionalnejša odločitev še kako splača. Pri tem pa si lahko pomagate tudi z orodji, ki jih ponujajo priznani ponudniki gostovanja domen, da ugotovite, katere domene so proste in si jo potem po premisleku registrirate.

© 22. 07. 2018 - PriZelenemZajcu.si. Oglaševanje.