Kako z vhodnimi vrati bolje zavarovati stanovanje
| Članek je bil prebran 143 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Previdnost ni nikoli odveč – tudi pri varovanju stanovanja. Zato je vedno potrebno, da se stanovanje zaščiti v najvišji možni meri. To pa se lahko začne z varnimi vhodnimi vrati. Danes obstaja več varovalnih sistemov, ki omogočajo zanesljivo in kakovostno varnost pred morebitnimi vlomilci ali roparji. V nadaljevanju bo predstavljeno, na kakšen način doseči optimalno zaščito s pomočjo dobro varovanih vrat.

Protivlomna ključavnica

Za zaščito svojega stanovanja se večina lastnikov odloča za protivlomno ključavnico. Ta je navadno sestavljena iz več zatičev, načeloma dvanajst, ki dodatno zavarujejo protipraven vstop v stanovanje. Protivlomne ključavnice še posebej navdušujejo ljubitelje moderne elektronike, saj se lahko nekatera vrata odpirajo na prstni odtis. Zelo zanimivo je tudi dejstvo, da določeni ponudniki teh ključavnic ponujajo opcijo naložitve mobilne aplikacije, preko katere je lastnik stanovanja sproti obveščen o odpiranju oziroma odklepanju vrat.

Dobro varovana steklena vrata

Z vgrajenimi velikimi steklenimi vrati moramo biti še posebej pozorni, saj steklo lahko hitro poči. Priporočljivo je, da so vrata z več steklenimi sloji in s tem trpežnejša. Druga opcija pa je, da se na steklo doda zaščitni sloj, ki obvaruje steklo pred udarci.

Kvaliteten material vrat

Na koncu pa je potrebno še opozoriti na samo bistvo vhodnih vrat, na material. Izbrati je potrebno dovolj močno in trpežno snov, ki bo zadržala udarce in ostale poskuse vloma. Materiali, ki so trenutno zelo trpežni so aluminij, kovina, steklena vlakna in tudi les. Slednjemu je potrebno nameniti več pozornosti, da se pravilno neguje in skrbi za njegov obstoj. Za več informacij o varnosti in možnostih izbire vrat pa se lahko obrnete na strokovnjake s področja vhodnih vrat.

© 22. 07. 2018 - PriZelenemZajcu.si. Oglaševanje.